lördag 20 februari 2016

Utdelningar under 2016

Eller - då var det klart med åretsutdelningarI januari gissade jag på hur utdelningarna skulle bli för mina innehav under 2016. Gissningarna kan man läsa här.Överlag gissade jag lite för lågt och det är alltid roligt att bli överraskad positivt. De stora undantagen var framförallt:

Boliden. Jag hade gissat på 2,50 kr men det blev hela 3,25 kr. Jag hade trott att man skulle välja att behålla mer kapital i bolaget för att kunna köpa krisande gruvor billigt, men det gjorde man inte.

Dedicare. Jag hade gissat på 4,50 kr i utdelning, men tyvärr gick inte andra kvartalet lika bra som jag hoppats och det blev "bara" 4,00 kr. Större delen av utdelningen beror på försäljningar av verksamheter och därmed är inte det här en långsiktigt hållbar utdelningsnivå. Runt 2,00 kr kan kanske vara långsiktigt hållbart vilket inte heller är fy skam. Spontant är aktien inte köpvärd på de här nivåerna, tycker jag.

Sandvik. Jag hade trott att man skulle behålla förra årets utdelningsnivå, men den nya VD:n och Styrelseordföranden sänkte utdelningen till 2,50 kr.

Swedish Match. Jag hade gissat på en måttlig höjning och så blev det också, men de gör även extrautdelning i samband med börsnoteringen av det delägda Scandinavian Tobacco Group om 12 kr/aktie så total utdelning blir därmed 20 kr/aktie.

Totalt sett så får jag under 2016 en utdelning om 368 kr/kalenderdag (före skatt) och det kan jag knappast vara missnöjd med även om jag givetvis gärna skulle vilja ha mer. Det är bara att fortsätta leta köpavärda aktier.

2 kommentarer:

  1. Riktigt grymt får man ju säga! Själv hamnar jag runt 50-lappen per dag och det blir man ju inte rik på direkt :D

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren. Man måste alltid börja någonstans och 50kr om dagen i utdelningar är sannerligen inte fy skam.

    SvaraRadera