tisdag 8 april 2014

Mina innehav

 
Antal innehav: 19 st

Vad har hänt sedan årsskiftet?
 • I Eurocon sålde jag 4/5 av innehaven. Egentligen hade jag tänkt mig att avveckla allt, men klantade till säljordern.
 • Sålt hela innehavet i Ericsson B.
 • Dubblat innehavet i Rederi AB Transatlantic. Anledningen till det har jag funderat om här och här.
 • Ökat innehavet i Dedicare B med 50%.
 • Köpt en mindre post HM B.
 • Ökat andelen likvida medel (dvs sparkonto). Jag har tidigare köpt aktier med hyfsat jämna mellanrum, men hitintills i år har det blivit väldigt lite och de pengar som jag då fått över har hamnat på ett vanligt bankkonto. Nu kommer utdelningarna och än så länge fortsätter jag troligtvis att samla det på hög. Eller köper en Porche.
För jämförelsens skull la jag till likvida medel i fördelningen vid årsskiftet också.


Nu har jag egentligen gjort mer förändringar i portföljen än jag brukar. Tror inte att det blir några större förändringar under våren. Det blir en nyemission i Rederi AB Transatlantic som jag kommer att vara med på, men i övrigt tror jag att jag avvaktar en smula framöver. Kan vara tokfel, men jag tycker att börsen känns dyr överlag och är tveksam att stoppa in mer pengar i den just nu.

3 kommentarer:

 1. Trevligt cirkeldiagram över innehaven. Saknar investmentbolag bara i det, med t.ex. Bure får du en stor del nästan linjärt växande Vitrolife på köpet. Annars ser uppsidan ut att vara hygglig i Industrivärden och Investor är ett av Europas bästa investmentbolag. Vill själv ha in solida Investor på något sätt i depån på en dipp.

  SvaraRadera
 2. Läs gärna denna artikeln om hur investmentbolagen oftast slår index. http://www.nordnetbloggen.se/investmentbolag/02/07/2013/

  Denna jämförelse av dem med index är också intressant: http://minpengamaskin.se/2013/09/24/investmenbolagen-utklassar-borsen/

  SvaraRadera
 3. Oops, hade missat dina kommentarer. Jo, jag har funderat på investmentbolag men inte kommit till skott på något av dem än. Har haft en del funderingar på bl a Svolder.
  Tack för länkarna. Det var klart läsvärda.

  SvaraRadera