tisdag 23 september 2014

VSS - rysslandsexponeringen

Eller - jaha? Det sa ju inte mycket

Idag kom ett pressmeddelande från Rederi AB Transatlantic angående Viking Supply Ships (VSS) verksamhet i Ryssland.

"EU och USA:s sanktioner mot Ryssland förutses inte påverka VSS verksamhet eller resultat för år 2014


Fyra av Viking Supply Ships AHTS-fartyg, av vilka tre har isklass 1A och en är isbrytare, bedriver för närvarande verksamhet i Karahavet i Ryssland. Avtalet gäller för borrsäsongerna 2014 och 2015 med optioner för borrsäsongerna 2016 och 2017. Borrsäsongerna beräknas börja i maj varje år. Viking Supply Ships tillhandahåller också konsulttjänster för offshore-operationer i Karahavet under åren 2014 och 2015.
Nuvarande sanktioner utfärdade av EU och USA förutses inte påverka Viking Suppy Ships verksamhet eller resultat under år 2014. Det är för tidigt att uttala sig om sanktioner kommer att ha påverkan på borrsäsongerna 2015 och framåt."

Det sa ju inte ett smack om man ska vara ärlig. Med tanke på att de här arbetena var tänkta att avslutas under september/oktober och att fartygen skulle vara tillbaka i Stavanger 2014-11-01 så är det ju mer eller mindre ingen tid kvar på det här uppdraget i år. Som jag förstår planerar man för att starta i maj nästa år igen. En riktig icke-nyhet i min värld.

Eller också har jag inte fattat något alls?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar